Eerste paal zwembad FMTC Dordrecht geslagen

Geplaatst op: 16-10-2018

Terug naar overzicht

FMTC Dordrecht

In Nederland verzorgen we onze safety trainingen vanuit de locaties Schiphol-Amsterdam, IJmuiden en Dordrecht. In Dordrecht zijn we een samenwerking aangegaan met het Spinel Veiligheidscentrum, de oefenlocatie van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, en delen het terrein. Op dit terrein zijn diverse trainingsobjecten aanwezig, waarmee we realistische (nood)situaties kunnen nabootsen. Door de bouw van een zwembad breiden we ons trainingsaanbod in Dordrecht uit.

Mijlpaal voor FMTC Dordrecht

Na een lange periode van voorbereiding zijn in week 40 de heiwerkzaamheden gestart. De eerste paal van de zwembadconstructie is de grond ingeslagen. Een echte mijlpaal! De bouwwerkzaamheden zijn momenteel in volle gang. Het fraaie weer helpt tot nu toe mee om onze ambitieuze planning te behalen. Zoals het er nu naar uitziet wordt het prefab zwembad in november op de fundering geplaatst. En kunnen we volgens planning begin december 2018 operationeel zijn. Vanaf dat moment bieden we in Dordrecht, net als op onze locatie Schiphol-Amsterdam, ook de OPITO-trainingen aan. Naast de OPITO-trainingen kunnen we tevens de basistrainingen van de STCW en NOGEPAgaan aanbieden. Een waardevolle uitbreiding van ons trainingsaanbod, waar we bijzonder trots op zijn.

Zwembad trainingen

In het zwembad kunnen we oefeningen uitvoeren waarbij een helikopter te water is geraakt. Zo kunnen onze cursisten oefenen in het ontsnappen uit een helikopter die in deze positie verkeert, de zogenaamde Helicopter Underwater Escape Training (HUET). Dit wordt onder andere getraind tijdens de OPITO BOSIETOPITO FOET en OPITO HUET. Deze gecertificeerde trainingen voor wereldwijde offshore installaties zijn goedgekeurd door OPITO.

Het zwembad zal tevens gebruikt worden voor de Sea Survival-trainingen van onder andere de STCW Basic Safety Training, de GWO Sea Survival en andere watertrainingen.

Trainen bij FMTC Dordrecht?

In Dordrecht zullen we werken met dezelfde flexibiliteit zoals u dat gewend bent van ons. De meeste trainingen zullen we wekelijks aanbieden.

Wilt u op de hoogte blijven wanneer wij in Dordrecht de OPITO, STCW en NOGEPA-goedkeuringen hebben? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief. Wanneer u andere vragen heeft kunt u altijd bellen naar +31(0)20 – 811 43 32 of stuur een mail naar [email protected].

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)