Eurotech Group neemt MWK Schwäbisch Gmünd GmbH over

Geplaatst op: 30-07-2014

Terug naar overzicht

Eurotech Group, een Europese sector leider welke hoogwaardige aluminium zandgietstukken en oplossingen ontwikkelt en produceert, kondigt de overname aan van 100% van de aandelen van MWK Schwäbisch Gmünd GmbH. De onderneming, gevestigd in BadenWürttemberg Duitsland, is één van de Europese marktleiders op het gebied van zandgieten voor het segment warmtewisselaars. De onderneming was eigendom van Callista Private Equity en tot april dit jaar van de Georgsmarienhütte groep, welke het bedrijf verzelfstandigde vanuit een focus op haar kernactiviteit. Op dit moment realiseert MWK Schwäbisch Gmünd GmbH een omzet van ruim € 30 miljoen en heeft circa 170 medewerkers.

De overname van MWK Schwäbisch Gmünd GmbH is in lijn met de strategie van Eurotech Group om de groep verder te laten groeien in geïdentificeerde marktsegmenten. Door de overname van een onderneming met een leidende positie in warmtewisselaars, wordt de groep een Europees marktleider in hoogwaardig zandgieten in de sectoren medical, robotica, warmtewisselaars en energie. Bij de groep werken meer dan 500 medewerkers en de jaarlijkse omzet bedraagt ruim € 73 miljoen. Eurotech Group zal haar klanten blijven bedienen met hoogwaardige totaaloplossingen op het gebied van zandgieten, verspaning en (mechatronische) modulebouw.

Eric Lamkin, algemeen directeur van Eurotech Group, licht toe: “Door de aanwezige expertise binnen de onderneming en een sterke marktpositie in warmtewisselaars is MWK Schwäbisch Gmünd GmbH een waardevolle aanvulling voor ons. Samen met het team in Baden-Württemberg zullen wij de onderneming verder uitbouwen. Binnen onze strategie sluiten wij investeringen in bestaande of nieuwe markten niet uit.

Gunter Milarg, directeur van MWK Schwäbisch Gmünd GmbH: “Eurotech Group is een partner met een goede reputatie in hoogwaardige aluminium zandgietdelen en modules. Samen zullen we onze strategie als totaalaanbieder op het gebied van aluminium zandgieten, verspaning en modulebouw verder uitrollen. Ik ben ervan overtuigd dat wij, samen met Eurotech Group, in staat zullen zijn om verder te groeien.”

Over Eurotech Group

Met de overname van MWK Schwäbisch Gmünd GmbH, is Eurotech Group (hoofdkantoor Venlo) Europees marktleider in hoogwaardige aluminium zandgietdelen en modules. Met vestigingen in Nederland, Duitsland, Tsjechië en Slowakije is Eurotech Group een betrouwbare partner voor haar klanten in veeleisende eindmarkten zoals medical, robotica, warmtewisselaars en energie. De
onderneming heeft meer dan 500 medewerkers en een omzet van ruim € 73 miljoen.

www.eurotechgroup.eu

Contact:
Eric Lamkin, Eurotech Group: +31 77 323 1555, [email protected]

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)