Logistic Force versterkt positie als toonaangevend HR-dienstverlener in de Transport en Logistiek door de overname van VIA Logistics Professionals

Geplaatst op: 15-04-2024

Terug naar overzicht

Logistic Force (LF), een full-service HR-dienstverlener binnen de transport en logistiek, heeft op 11 april 2024 de activiteiten van VIA Logistics Professionals (VIA) overgenomen. VIA levert diensten rond werving & selectie, detachering, zzp-bemiddeling en het faciliteren van opleidingstrajecten en richt zich op hoogwaardige professionals in de supply chain en logistiek. De activiteiten van VIA verbreden het dienstenaanbod van Logistic Force daar LF via deze overname een brug slaat naar functies in het hogere management. Gezamenlijk verwachten beide ondernemingen de komende jaren verder hun marktaandeel te kunnen vergroten. Meerderheidsaandeelhouder FIELDS Group begeleidde Logistic Force bij deze overname.

De overname van VIA past naadloos in de groeiambitie van Logistic Force om in de Benelux toonaangevend marktleider in de transport en logistiek te worden. “De overname van VIA geeft ons toegang tot het bemiddelen van hogere kantoorfuncties en zzp’ers, daar waar Logistic Force zich voornamelijk concentreert op het leveren van chauffeurs & personeel voor op de logistieke werkvloer. Beide ondernemingen vullen elkaar perfect aan: VIA brengt ons toegang tot een nieuw segment en Logistic Force biedt de faciliteiten om VIA versneld te laten groeien binnen haar landelijke infrastructuur en klantenportfolio”, aldus Martin van Dijk, CEO van Logistic Force. Het merk VIA Logistics Professionals blijft bestaan en gaat opereren onder de paraplu van Logistic Force. De activiteiten van Logistic Force Recruit (het huidige recruitment label van LF) worden daarbij geïntegreerd in het VIA-label.

VIA Logistics Professionals heeft een sterke naam in de logistieke sector en maakte de afgelopen jaren een gezonde groei door. De komende jaren verwacht men deze groei in samenwerking met LF door te trekken: “Samen met Logistic Force verwachten we de komende jaren het VIA-label versneld geografisch uit te kunnen breiden in de voor ons relevante regio’s. Via deze samenwerking zullen we onder andere toegang krijgen tot een netwerk van marktpartijen waar wij momenteel zelf nog niet aanwezig zijn. Dit biedt directe mogelijkheden voor verdere groei en ontwikkeling van de VIA-activiteiten. We hopen daarnaast via ons reeds opgebouwde eigen netwerk ook een steentje bij te kunnen dragen aan de groeiambities van LF”, aldus de directie van VIA.

 

Over Logistic Force

Logistic Force bestaat ruim 15 jaar en biedt de combinatie van uitzenden, opleidingen en recruitment aan en is gespecialiseerd in transport en logistiek. Als toonaangevend HR-dienstverlener in de Benelux, heeft Logistic Force met een geografische spreiding van 28 vestigingen, een landelijk sterke infrastructuur om haar klanten te ontzorgen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa € 120 miljoen en heeft dagelijks zo’n 2400 uitzendkrachten aan het werk bij bedrijven in heel Nederland.

 

Over VIA Logistics Professionals

VIA Logistics Professionals (VIA) levert dienstverlening rond werving & selectie, detachering, zzp-bemiddeling en het faciliteren van opleidingstrajecten (onder het label VIA Academy) voor hoogopgeleide professionals in de logistiek. Het bedrijf is opgericht in 1997 en heeft een jaaromzet van ca. € 6 miljoen.  Opdrachtgevers zien VIA als een waardevolle sparringpartner en adviseur op het gebied van human capital. Dit resulteert in een loyaal klantenbestand en een database van 17.000+ kandidaten. De onderneming is gevestigd in Venlo en Tilburg.

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)