Voor elke situatie een
beproefde strategie

“Wij realiseren echte transformaties, en laten bedrijven met onze persoonlijke inzet een grote stap naar voren maken.”

Uw situatie

FIELDS is uw partner in complexe en uiteenlopende situaties. De rode draad is de onverdeelde aandacht van onze professionals.

Carve-out

Het verzelfstandigen van een onderdeel van uw concern of groter bedrijf dat beter af is op eigen benen. FIELDS heeft een bewezen track record op het gebied van carve outs bij beursgenoteerde concerns.

“De SULO Emballage divisie was geen core business meer voor Plastic Omnium. In FIELDS hebben we een betrouwbare nieuwe eigenaar gevonden. Het bedrijf is nu in goede handen.”

CEO SL Packaging

Opvolging

Het overdragen van het familiebedrijf aan een nieuwe aandeelhouder van buiten, die uw levenswerk verder uitbouwt. FIELDS voelt als geen ander de bijzonderheden aan van een familiebedrijf.

“Ik liep al een tijdje rond met de gedachte om opvolging te zoeken voor mijn onderneming. Voor mij was een investeerder niet vanzelfsprekend totdat ik de mensen van FIELDS leerde kennen. Gezamenlijk kwamen we een transitieplan en een voor mij passende transactiestructuur overeen. Momenteel bouwen we het bedrijf autonoom en via overnames uit tot marktleider zonder dat daarbij de bestaande cultuur en werkwijze binnen SEP Peeters uit het oog wordt verloren. Via de overname is er voor mij een scenario gecreëerd waarin ik in mijn eigen tempo af kan gaan bouwen en mijn onderneming duurzaam wordt uitgebouwd.”

Theo Peeters

Oprichter SEP Peeters

Expansie

Het realiseren van ambitieuze groeiplannen in binnen- en buitenland. Uw bedrijf draait goed, maar u beseft dat voor de volgende grote stap een partner wenselijk is. FIELDS is deze partner.

“Ik zocht na een aantal jaren van groei in Nederland naar een ondernemende, hands-on investeerder die mij en mijn team kon helpen om verdere groei te realiseren, zowel in Nederland als met de stap naar het buitenland. Ik heb bewust gekozen voor FIELDS omdat ze vanaf het eerste gesprek steeds de juiste vragen stelden, zich heel snel de sector materie eigen maakten en heel betrokken waren gedurende het proces. Het geeft écht energie om met dit team te werken. Ik heb dan ook geen moment spijt gehad van mijn keuze. Binnen een jaar hebben we nieuwe locaties in o.a. USA geopend en hebben we onze omzet kunnen verdubbelen.”

Rob Bruinsma

Oprichter FMTC

Speciale situatie

U heeft behoefte aan een ervaren partner op het gebied van operatie, financiën, management of aandeelhouders die u verder kan helpen. Iemand met kennis van de situatie, die denkt in oplossingen. FIELDS heeft deze kennis.

“Na 23 jaar kon ik door omstandigheden mijn bedrijf niet langer meer aansturen. Dit zorgde voor veel onrust bij het personeel. Met FIELDS had ik het gevoel dat ik een nieuwe aandeelhouder binnenhaalde die het bedrijf zou uitbouwen en professionaliseren. Dit is gelukt. Zij zijn goede ondernemers die mijn bedrijf naar een volgend niveau gebracht hebben zowel in omvang als winstgevendheid.”

Wim Noorman

Oprichter Eurotech Group

De FIELDS aanpak

FIELDS zet zijn expertise, ervaring, brede netwerk en creatieve talent in om ondernemingen naar een volgend niveau te helpen. Dit doen wij ruwweg op drie manieren, die ook in combinatie kunnen optreden:

Wij ondersteunen het management van onze bedrijven met praktische maatregelen die zich bewezen hebben in andere FIELDS deelnemingen. Hiermee realiseren we optimale pricing, kostenstructuur en werkkapitaal.

Case study: M&K

<

Wij helpen om de marktpositie van onze bedrijven uit te bouwen door acquisities in dezelfde en aanpalende markten. Samen met het management integreren we deze acquisities en realiseren we synergiën.

Case study: Eurotech

<

Een succesvol business model uitrollen is – vooral internationaal – geen sinecure. Het FIELDS team heeft een sterk track record in het praktisch spotten van internationale mogelijkheden en het opzetten van de noodzakelijke organisatie.

Case study: FMTC

Onze bedrijven

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)