STERIS kondigt de verkoop aan van de farmaceutische testlaboratoria aan CCR Group

Geplaatst op: 08-02-2021

Terug naar overzicht

STERIS is verheugd aan te kondigen dat ze een overeenkomst met CCR Group heeft gesloten, om de farmaceutische test service activiteiten van Synergy Health Utrecht B.V., een STERIS bedrijf, te verkopen. CCR Group is een geïntegreerde contract research organisatie, onderdeel van FIELDS Group.

De transactie omvat het chemisch test laboratorium in Utrecht en de microbiologische testactiviteit voor farmaceutische producten in Ede. STERIS blijft het huidige laboratorium in Ede met een focus op medische instrumenten exploiteren. De overname is gedaan door FIELDS’ contract research organization (CRO) platform, CCR Group. Als onderdeel van de overeenkomst, zal CCR Group het bedrijf verzelfstandigen van de STERIS organisatie en zal ze de laboratoria naar één nieuw state-of-the-art laboratorium in Nederland verhuizen.

“Ik ben verheugd dat we in CCR Group een hele goede nieuwe eigenaar voor het bedrijf gevonden hebben, iets wat uitermate belangrijk was voor STERIS. Ik kijk uit naar het uitbouwen van onze relatie richting de toekomst,” zei Mark Botting, STERIS Director of Global Laboratories.

“Met de overname van Synergy Health Utrecht B.V. breidt de CCR Group haar portfolio uit op het gebied van chemische en microbiologische analyses. Als onderdeel van ons groeiplan verwachten we de komende periode meer CROs in aanpalende gebieden over te nemen,” zei Matthias Stuckmann, de verantwoordelijke manager voor CCR Group.

Over STERIS

STERIS’s MISSION IS TO HELP OUR CUSTOMERS CREATE A HEALTHIER AND SAFER WORLD by providing innovative healthcare and life science product and service solutions around the globe. Voor meer informatie, bezoek www.steris-ast.com

Over CCR Group

CCR Group is een Europese CRO met laboratoria in Duitsland en Nederland die een uitgebreid spectrum van geïntegreerde services aan voornamelijk de farmaceutische en biotech industrie aanbiedt. Door haar deelneming in ICCR-Roßdorf (www.iccr-rossdorf.de) biedt de groep expertise op het gebied van preklinische veiligheidstests met een focus op cel en moleculaire wetenschappelijke tests onder GLP, GMP en DIN EN ISO 17025.

Over FIELDS Group

FIELDS Group is een ondernemende en hands-on investeerder met kantoren in Amsterdam en München. Met haar in-house operationele taskforce is FIELDS Group direct betrokken bij het verder ontwikkelen van de bedrijven in de groep. Zij heeft een sterk track record in succesvolle carve-outs van bedrijven van grote (beursgenoteerde) concerns.

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)