Specialist in aluminiumverwerking neemt Duitse branchegenoot over

Geplaatst op: 01-08-2014

Terug naar overzicht

Het Limburgse Eurotech, een internationale toeleverancier van de aluminium- en metaalindustrie, heeft 100% van de aandelen van de Duitse branchegenoot MWK Schwäbisch Gmünd GmbH overgenomen.

Dat heeft de Amsterdamse investeringsmaatschappij Fields Group vrijdag bekendgemaakt. Fields Group heeft sinds eind vorig jaar een meerderheidsbelang in Eurotech Group. Nadere financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt. De Duitse onderneming, gevestigd in de Zuidduitse deelstaat Baden-Württemberg, heeft een omzet van ruim € 30 mln en circa 170 medewerkers.

Door de overname groeit Eurotech uit tot een bedrijf met meer dan 500 medewerkers en een omzet van € 73 mln. Het Duitse bedrijf is een belangrijke producent van hoogwaardige aluminium zandgietdelen, met name voor het segment warmtewisselaars.

Voormalig Venloos familiebedrijf

Eurotech, met hoofdkantoor in Venlo, is gespecialiseerd in aluminiumverwerking en levert gietwerk voor onder meer de medische industrie en de energiesector. In die marktsegmenten is het Duitse bedrijf ook actief en daarnaast ook in de warmtewisselaars en robotica. Eurotech, een voormalig Venloos familiebedrijf, heeft eigen vestigingen in Nederland, Duitsland, Tsjechië en Slowakije.

Expansiestrategie

De overname van de Duitse branchegenoot past in de expansiestrategie van
Eurotech. Grootaandeelhouder Fields voorspelde vorig jaar al dat de omzet van
het Limburgse bedrijf de komende vijf jaar zou verdubbelen. Met de overname
van MWK Schwäbisch Gmünd GmbH heeft Eurotech in het eerste jaar op dat
vlak al flinke stappen gezet.

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)