Normec bundelt krachten met Synergy Health Utrecht, een toonaangevend (farmaceutisch) testlaboratorium in Nederland, en verwerft de aandelen van investeerder FIELDS Groep.

Geplaatst op: 11-01-2024

Terug naar overzicht

Normec, een toonaangevende leverancier van gespecialiseerde TICC-diensten, kondigt met trots de overname aan van Synergy Health Utrecht (“Synergy Health”), een leverancier van microbiologische en chemische testdiensten in de farmaceutische en medische hulpmiddelen industrie. Deze strategische overname markeert een belangrijke mijlpaal voor Normec, aangezien Synergy Health het eerste laboratorium in de gezondheidszorg in Nederland zal vertegenwoordigen, waardoor de sterke ambitie van Normec binnen de bredere gezondheidszorg industrie en het bedienen van life science klanten verder wordt verstevigd.

Synergy Health, opgericht in 1960, is een toonaangevende onafhankelijke Contract Research Organisatie, gevestigd in een state-of-the-art en goed uitgerust laboratorium in Nieuwegein, Nederland. In de afgelopen decennia is Synergy Health uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor farmaceutische bedrijven en bedrijven in medische hulpmiddelen, met een uitgebreid pakket aan testmogelijkheden.

Normec en Synergy Health worden beide gedreven door een hoogwaardige klantenservice, een breed scala aan diensten en het streven naar kwaliteit. Het huidige en ervaren management team blijft betrokken om deze strategische synergie te stimuleren binnen de dagelijkse activiteiten van Synergy Health.

Joep Bruins, oprichter en CEO van Normec, benadrukt: “De overname van Synergy Health vertegenwoordigt een strategische stap voor Normec naar de gezondheidszorg testindustrie. We zijn enthousiast over de expertise en mogelijkheden die Synergy Health toevoegt aan onze groep, waardoor we verbeterde diensten en ondersteuning kunnen bieden aan farmaceutische bedrijven en bedrijven in medische hulpmiddelen. We zijn enthousiast over de samenwerking met het huidige management van Synergy Health en kijken uit naar het bouwen van een gezamenlijke toekomst”.

Hans Lingeman, Managing Director van Synergy Health: “Weer een strategische stap naar de toekomst met Normec’s Healtcare divisie: We zijn klaar voor verdere organische groei na een succesvolle verhuizing en een aantal organisatorische optimalisaties gedurende de afgelopen drie jaar. We danken Matthias Stuckmann en René van der Velden van FIELDS voor het vertrouwen in het lokale management team om deze stap te zetten. We kijken uit naar nieuwe zakelijke kansen samen met het Normec team.”

Matthias Stuckmann, Investment Manager bij FIELDS Group: “Synergy Health heeft de afgelopen jaren een transitie doorgemaakt en we danken Hans Lingeman en zijn team voor het geweldige werk dat we samen hebben kunnen verrichten. We zijn er niet alleen in geslaagd om met succes twee GMP-gecertificeerde laboratoria af te splitsen van de voormalige eigenaar STERIS, maar ook om een compleet nieuw laboratorium te bouwen in Nieuwegein waar we de activiteiten onder één dak hebben samengebracht. Dit in combinatie met een duidelijke strategie op het gebied van prestatieverbetering en de uitstekende positionering van Synergy Health in de markt voor gezondheidszorg en medische hulpmiddelen hebben geleid tot een uitzonderlijk bedrijf. Wij wensen Synergy Health en Normec het allerbeste voor hun gezamenlijke toekomst.”

Normec werd geadviseerd door KPMG (financieel en fiscaal) en Lexence (juridisch). FIELDS werd geadviseerd door IMAP (M&A) en Ploum (juridisch).

Over Normec

Normec is een organisatie die voornamelijk actief is in West-Europa op het gebied van testen, inspectie, certificering en compliance (‘TICC’), met een focus op de markten voor milieu, voeding, gezondheidszorg en levensveiligheid. Normec is opgericht in 2016, met als doel het creëren van een toonaangevende speler in de Europese TICC-sector. Onze groei is gedreven door een combinatie van succesvolle acquisities en sterke organische groei, en een toegewijde focus op het professionaliseren van onze gecombineerde bedrijfsactiviteiten. Met een groep van 4.500 mensen, werken Normec bedrijven nauw samen om commerciële voordelen te behalen en hun gecombineerde dienstenaanbod te versterken. Ga voor meer informatie naar www.normecgroup.com.

Over FIELDS Groep

FIELDS Group is een ondernemende hands-on investeerder gericht op het ontwikkelen van bedrijven met potentieel. FIELDS Group investeert in bedrijven met hoofdkantoren in de Benelux en de DACH regio en realiseert met haar team echte transformaties.

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)