Kirkman Company, YSE en Dialogue bundelen krachten in nieuwe onderneming: Kyden

Geplaatst op: 16-05-2023

Terug naar overzicht

Full-service dienstverlener richt zich op Environmental, Social en Governance (ESG)

AMSTERDAM, woensdag 17 mei 2023 – Kirkman Company, YSE en Dialogue maken vandaag bekend dat zij samen verder gaan onder de naam Kyden. Deze nieuwe organisatie heeft als missie om de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen. Door de krachten te bundelen verwachten de oprichters een nog grotere impact te kunnen maken. De deels B Corp-gecertificeerde ondernemingen hebben de expertise in huis om organisaties versneld te transformeren op ESG-gerelateerde thema’s (Environmental, Social en Governance). Het is de ambitie van Kyden om als ESG-specialist een prominente positie op de Europese markt te veroveren. Investeerder FIELDS Group, met vestigingen in Amsterdam en München, is toegetreden als aandeelhouder.

Full-service ESG-dienstverlener
Kirkman Company, YSE en Dialogue zijn gevestigde namen binnen hun specifieke vakgebieden en expertises. Organisatieadviesbureau Kirkman Company zorgt al 23 jaar voor succesvolle transformaties van organisaties om zo hun doelstellingen in harmonie met de mens, de samenleving en de natuur te realiseren. YSE is gespecialiseerd in de interim-inzet van young professionals, werving, selectie, training en coaching van individuen en organisaties. Als opleidingsbureau is Dialogue gespecialiseerd in training, mediation, coaching en intervisie. De drie organisaties werken al langere tijd nauw samen. Het bundelen van de krachten in Kyden is hiermee een logische vervolgstap, waarmee een unieke full-service ESG-dienstverlener ontstaat. Kyden biedt diensten aan binnen de volgende drie domeinen: consultancy & transformatie, educatie & talent en technologie & data. Het executive team wordt gevormd door Harry de Haas (Dialogue), Stefanie van de Griendt (YSE), Roy Klaassen (Kirkman Company) en Joris van Gils (FIELDS). De non-executives worden Monique van de Griendt (eigenaar Dialogue), Erik van der Meulen en Han Hendriks (mede-eigenaren Kirkman Company en YSE).

Handrem moet eraf
Roy Klaassen, lid van het executive team van Kyden, ziet de versnelde transitie naar een duurzame samenleving als de belangrijkste uitdaging van onze tijd. “Organisaties zijn allemaal, in meer of mindere mate, bezig met richtlijnen rond milieu, sociale omstandigheden en bestuur. Er gebeurt gelukkig al veel om de positieve impact op mens en planeet te vergroten maar het tempo moet en kan omhoog. De handrem moet eraf. Vanwege ingrijpende veranderingen op het gebied van milieu-, sociale en governance-eisen en een toenemende intrinsieke motivatie vanuit consumenten, medewerkers en bestuurders, begeleiden we bedrijven binnen alle lagen in de organisatie naar een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Bij Kyden geloven we in de positieve veranderkracht van individuen en teams om zowel afzonderlijke organisaties als gehele ecosystemen beter te laten presteren.”

Marktpositie verstevigen
Om de positionering en groei van Kyden als toonaangevende ESG-speler te versnellen, treedt investeerder FIELDS Group toe als aandeelhouder. Kyden bestaat vanaf de lancering uit zo’n 175 medewerkers, waarmee het zich als een full-service dienstverlener binnen het groeiende ESG-domein positioneert. Kyden gaat daarnaast actief op zoek naar bedrijven die binnen haar strategie passen om de marktpositie verder te verstevigen en een grotere impact te maken. Het bedrijf heeft daarbij de ambitie om op Europees niveau een prominente speler in het ESG-domein te worden en de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen. De merken Kirkman Company, YSE (inclusief de labels SKLLS en Connectors) en Dialogue blijven voorlopig naast Kyden bestaan. Op termijn gaan deze merken op in de nieuwe onderneming.

Over Kyden
Drie gevestigde impactbedrijven met jarenlange ervaring in uiteenlopende vakgebieden bundelen de krachten: Kirkman Company, YSE (inclusief labels SKLLS en Connectors) en Dialogue. Wij werken al langere tijd samen en vullen elkaar aan op het gebied van diensten, vaardigheden, netwerk en capaciteit. De samenvoeging geeft ons, als full-service ESG-dienstverlener, een sterke positie in de markt. Zo kunnen we organisaties nóg beter helpen met hun duurzame transformatie. www.kyden.com

Over Kirkman Company
Kirkman Company – in 2000 opgericht door Han Hendriks, Cas van Arendonk en Ivar Davids – is een consultancybureau dat organisaties helpt succesvol te transformeren, om hun doelstellingen in harmonie met de mens, de samenleving en de natuur te realiseren. De sleutel tot een mooiere wereld hebben we zelf in de hand door er niet alleen over te praten, maar vooral door het te doen. Kirkman Company is een gecertificeerde B Corp sinds 2016.
www.kirkmancompany.com

Over YSE
Sinds 2007 is YSE er voor wie wil groeien en voor projecten die een boost nodig hebben met de tijdelijke inzet van young professionals. Deze young professionals volgen een tweejarig ontwikkelprogramma en helpen organisaties tijdens deze periode door middel van interim opdrachten met veranderen, versnellen en vernieuwen binnen de organisatie.
www.yse.nl

Over Dialogue
Dialogue, in 2003 opgericht door Monique van de Griendt, is een opleidings- en adviesbureau gespecialiseerd in mediation en trainingen, coaching en intervisie op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling. Het is de missie van Dialogue om duurzame organisaties te ontwikkelen door mensen en teams in de organisaties te versterken en om dialoog de norm in de samenleving te laten zijn. Dialogue is een gecertificeerde B Corp sinds 2019.
www.dialoguebv.nl

Over FIELDS Group
FIELDS Group is een ondernemende hands-on investeerder die zich richt op het duurzaam ontwikkelen van bedrijven met potentieel. FIELDS Group investeert in bedrijven met hoofdkantoren in de Benelux en de DACH-regio en realiseert met haar team échte transformaties.
www.fields.nl

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)