GBA Group breidt dienstenpakket toxicologie uit

Geplaatst op: 21-09-2023

Terug naar overzicht

Hamburg/Roßdorf, 20. September 2023. GBA Group breidt haar aanbod van toxicologische diensten uit voor klanten actief in de chemische en medische apparatuur alsook de farmaceutische industrie met de overname van ICCR-Roßdorf GmbH (ICCR-Roßdorf) van investeerder FIELDS Group. Deze overname onderstreept de ambitie van GBA Group om zich breed te positioneren als internationale life science dienstverlener door gerichte portfolio-uitbreidingen en investeringen in toonaangevende CRO’s.

Het huidige ICCR-Roßdorf GmbH (Institute for Competence Contract Research – Roßdorf) werd opgericht in 1986 en het hoofdkantoor – met bijna 100 werknemers – bevindt zich in Roßdorf, dichtbij Darmstadt. ICCR-Rossdorf richt zich op het onderzoek naar het genotoxisch potentieel van farmaceutische producten, agrochemicaliën, cosmetica en chemicaliën. Voor klanten op het gebied van medische apparatuur wordt het dienstenpakket aangevuld met aangepaste protocollen voor het onderzoeken van de effecten van extracten.

Dr. Sabine Gorynia, Executive Vice President Pharma & Medical Devices, GBA Group, benoemt de synergiën die voortvloeien uit de fusie: “Met meer dan 30 jaar ervaring is een van ’s werelds grootste Gentox-aanbieders een waardevolle toevoeging voor het portfolio en bedrijfsnetwerk van de GBA Group. We zijn verheugd dat we onze groei op preklinisch gebied samen met onze collega’s van ICCR-Roßdorf verder kunnen uitbreiden en dat we onze nationale en internationale klanten een belangrijk component in een breder dienstenportfolio kunnen aanbieden.”

Dr. Markus Schulz, Managing Director van ICCR: “De constructieve en open discussie in de aanloop naar de transactie toonde aan dat de nauwere samenwerking tussen GBA Group en ICCR-Roßdorf ruimte biedt voor nieuwe kansen. Dit geldt zowel voor het brede gebruik van de oplossingen en expertise die we hebben ontwikkeld op het gebied van toxicologie binnen de GBA Group als voor gezamenlijke projecten bij de ontwikkeling van innovatieve testen in nieuwe toepassingsgebieden.”

Over GBA Group

GBA Group is een internationaal life science servicebedrijf met meer dan 2.000 werknemers in 8 landen met een breed aanbod van analytische, logistieke en gespecialiseerde diensten op het gebied van farmaceutica, medische producten, cosmetica, chemicaliën, voeding, drinkwater en milieuduurzaamheid. Het dienstenaanbod van de GBA Group omvat laboratoriumanalyses, gegevensbeheer, speciale logistieke diensten voor klinische testen, evenals adviesdiensten voor particuliere bedrijven en openbare instellingen in verband met hun activiteiten op het gebied van onderzoek, productontwikkeling, marktontwikkeling en consumentenbescherming. Door haar werk levert de GBA Groep een duurzame bijdrage aan de volksgezondheid, het milieu en de samenleving als geheel.

Over FIELDS Group

FIELDS Group is een ondernemende, hands-on investeerder die zich richt op het ontwikkelen van bedrijven met potentieel. FIELDS investeert in bedrijven met een hoofdkantoor in de Benelux en DACH regio en realiseert met het team fundamentele transformaties.

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)