FMTC safety verwelkomt Smile Invest als partner voor de volgende fase van groei

Geplaatst op: 01-02-2023

Terug naar overzicht

Op 31 januari neemt Benelux investeringsmaatschappij Smile Invest een meerderheidsbelang in FMTC safety. FMTC safety is een marktleidende speler op het gebied van gecertificeerde veiligheidstrainingen voor professionals in de (off-/onshore) wind, olie & gas en maritieme sectoren. Smile Invest neemt, samen met management, het belang over van investeerder FIELDS Group en oprichter Rob Bruinsma.

FMTC Safety, opgericht in 2014, levert gecertificeerde veiligheidstrainingen voor professionals in de (off-/onshore) wind, olie & gas en maritieme markten. FMTC safety heeft in Nederland een marktleidende positie en heeft sinds de opening van de eerste buitenlandse locatie in 2019 een steeds belangrijkere rol in de wereldwijde markt. FMTC safety heeft, naast inmiddels 6 locaties waar trainingen gevolgd kunnen worden, een sterk digitaal platform en e-learning omgeving. FMTC safety is gevestigd nabij Schiphol Amsterdam, met vestigingen in Nederland, Frankrijk, Saudi Arabië en de VS. Smile Invest neemt, samen met management, de aandelen over van oprichter Rob Bruinsma en investeerder FIELDS Group, die sinds 2017 betrokken was bij het bedrijf. Hiermee blijft het huidige managent team bestaan en zal ook Rob Bruinsma bij FMTC safety betrokken blijven.

Michel Hogervorst (CEO), die het bedrijf leidt sinds 2020 en in de afgelopen jaren een belangrijke rol heeft gespeeld in de internationalisering en professionalisering, zal actief blijven in zijn rol en naast Smile mee investeren in de transactie: “De komst van Smile Invest als nieuwe investeerder markeert de start van de volgende fase van FMTC safety. Smile Invest brengt veel ervaring op het gebied van internationalisering. Samen met het team, oprichter Rob Bruinsma en FIELDS Group heben we in de afgelopen jaren FMTC safety uitgebouwd van een lokale partij tot een wereldwijd gerenommeerde speler. In dit nieuwe hoofdstuk waarin kwaliteit en verdere expansie voorop staan, denken wij dat Smile Invest, met haar internationaal netwerk en ondernemende aanpak van grote waarde voor ons zal zijn.”

Ivo Vincente en Ad Notenboom, (Managing) Partners bij Smile Invest, voegen hieraan toe: “Wij zijn zeer onder de indruk van de professionaliteit en kwaliteit van de organisatie in combinatie met de internationaal relevante positie dat het in deze relatief korte periode heeft kunnen verwerven. Wij geloven dan ook sterk in de internationale groei ambitie waar FMTC safety verder marktaandeel kan winnen, door middel van zowel organische als acquisitieve groei. Het ondernemende karakter, gepaard met de sterke internationale ambities, de exposure naar de duurzame wind sector, en de toenemende focus op de digitale omgeving, passen uitstekend binnen onze investeringsfocus. Wij kijken er naar uit om FMTC te ondersteunen in deze nieuwe fase van groei.

Joris van Gils, Partner bij FIELDS Group: “Met veel plezier hebben we samengewerkt  met FMTC safety, Rob Bruinsma alsook Michel en zijn team aan de verdere internationalisering van FMTC safety. Met elkaar hebben we FMTC safety verdrievoudigd in omvang en is gegroeid van één trainingslocatie in Nederland naar een wereldwijde speler met 6 locaties, zonder haar DNA te verliezen. We wensen FMTC safety, het team en Smile Invest veel succes bij de verdere uitbouw van de onderneming.”

Over Smile Invest:

Smile Invest (Smart Money for Innovation Leaders) is een Europese evergreen investeringsmaatschappij met €350 miljoen kapitaal onder beheer, gefinancierd door 40 ondernemende families met een lange termijn focus op innovatieve groeibedrijven. Smile Invest richt zicht op bedrijven rondom drie investeringsthema’s: digitalisering, gezondheid en duurzaamheid, en heeft inmiddels een portfolio van 15 bedrijven. Vanuit de kantoren in Den Haag en Leuven ondersteunt het team ambitieuze ondernemers en managers in het realiseren van hun groeiplannen.

Contacteer Smile Invest:
Ivo Vincente, Managing Partner • [email protected] ) +31 622 91 92 32

Ad Notenboom, Partner • [email protected] ) +31 6 54 28 60 98

Over FIELDS Group:

FIELDS Group is een ondernemende hands-on investeerder gericht op het ontwikkelen van bedrijven met potentieel. FIELDS investeert in bedrijven met het hoofdkantoor in de Benelux en de DACH regio en realiseert met haar team échte transformaties.

Contacteer FIELDS Group:
Joris van Gils, Partner • [email protected] ) +31 641 31 33 39

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)