FIELDS Group verzekert toekomst voor DLW

Geplaatst op: 19-06-2015

Terug naar overzicht

Het Nederlandse FIELDS Group neemt op 19 juni 2015 alle activiteiten van Armstrong DLW GmbH (‘DLW’) over in het kader van een doorstart”, zo maakte curator Martin Mucha van het Stuttgarter advocatenkantoor Grub Brugger & Partner vandaag bekend. Mucha toont zich uiterst tevreden met het behaalde resultaat en deelt mee: “Wij hebben zowel voor de schuldeisers, de medewerkers en de andere betrokkenen in dit insolventieproces, een zeer goede en toekomstgerichte oplossing gevonden.

FIELDS Group is als industriële holding overtuigd van de kracht van DLW en de strategie “Made in Germany” en zet beide fabrieken in Duitsland, in Delmenhorst en Bietigheim-Bissingen, voort. De sterke merknaam DLW blijft voortbestaan en wordt in de nieuwe bedrijfsnaam “DLW Flooring GmbH” geïntegreerd. Ook in de toekomst blijft DLW kwalitatief hoogwaardige design vloerbedekking, zoals linoleum, homogeen en heterogeen vinyl, LVT en naaldvilt ontwikkelen, produceren en leveren. In de loop van de zomer wordt, zoals eerder dit jaar aangegeven, het innovatieve designproduct Naturecore gelanceerd in de verschillende Europese markten. De activiteiten en het voortbestaan van de fabrikant van vloerbedekking is daarmee gewaarborgd. FIELDS kiest voor de continuïteit van het bedrijf, Charles Irving-Swift blijft CEO van de onderneming.

Met de toetreding van de FIELDS Group heeft de onderneming een goede partner gevonden. Wij kunnen nu aan een gezonde, langdurige toekomst en een winstgevende groei werken”, benadrukt Charles Irving-Swift.

René van der Velden, CEO van FIELDS Group vult aan: “Wij zullen de bedrijfsleiding ondersteunen om onze klanten verder te inspireren, innovatieve DLW-producten op de markt te brengen en nieuwe markten te veroveren.

Over FIELDS Group

De FIELDS Group is een Nederlandse, industriële holding. FIELDS is met een eigen operationele taskforce direct betrokken bij het verder uitbouwen van haar deelnemingen. Het management van FIELDS werkt samen met het ‘DLW’ management om de strategische positionering van het nieuwe bedrijf verder uit te werken en te implementeren. Vanuit deze achtergrond werden al begin mei 2015 de eerste maatregelen voor een succesvolle doorstart en een sterkere concurrentiepositie doorgevoerd, in overleg met de investeerder. De organisatie werd gereorganiseerd, bedrijfsprocessen afgeslankt en productiviteit stimulerende en servicegerichte strategieën voor een succesvolle nieuwe start van de onderneming werden ontwikkeld.

Armstrong DLW GmbH heeft medio december 2014 een verzoek tot opening van een insolventieprocedure ingediend. Dit nadat de Amerikaanse moedermaatschappij het besluit had genomen zich terug te trekken uit de vloerbedekkings-markt in Europa, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika en de Duitse dochtermaatschappij financieel niet meer te ondersteunen. Het verantwoordelijke kantongerecht Heilbronn, heeft op 11 december 2014, advocaat Martin Mucha als voorlopige curator aangewezen. De rechtbank opende op 1 maart 2015 de insolventieprocedure over het vermogen van de maatschappij en benoemde Martin Mucha als curator.

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)