FIELDS Group investeert in Maehler & Kaege

Geplaatst op: 04-04-2013

Terug naar overzicht

FIELDS Group, een gerenommeerde industrie holding, investeert in M&K Group. M&K Group, opererend onder de handelsnaam Maehler & Kaege, is al meer dan 100 jaar een toonaangevende producent van elektrische connectoren en verbindingen, kabelbomen en elektrische systemen voor de sectoren industrie, automotive, veiligheid & defensie. Maehler & Kaege is ISO TS 16949, ISO 14001, RID, VG en ADR gecertificeerd en is hiermee een betrouwbare partner voor haar klanten in deze veeleisende sectoren. In ruil voor de investering in nieuwe
productinnovaties en verdere uitbouw van de marktpositie in Europa en daarbuiten verwerft FIELDS Group een meerderheidsbelang in het bedrijf. Deze investering sluit goed aan op het profiel van FIELDS Group om deel te nemen in industriële bedrijven met potentieel en deze verder te ontwikkelen.

Camiel Ploegmakers, Managing Director van M&K Group, licht toe: “Met FIELDS Group hebben wij een partner met relevante expertise in onze afnemermarkten binnengehaald. Wij zullen samen de reeds ingezette strategie, om naast standaard producten meer complexe klant specifieke elektrische systeemoplossingen aan te bieden, uitrollen. Ik ben er van overtuigd dat we samen met hen zowel strategische als ook operationele stappen kunnen zetten om onze totale portfolio naar een nog hoger platform te brengen.”

René van der Velden, CEO van FIELDS Group: “Met een ondernemend en enthousiast management team en een sterke marktpositie in complexe connectoren en elektrische verbindingen is Maehler & Kaege een aantrekkelijke investering voor ons. Klanten bevestigen dat er een groeiende vraag is naar complete oplossingen voor elektrische verbindingen en dat Maehler & Kaege in deze markt over de jaren een sterke reputatie opgebouwd heeft. Samen met het management willen wij Maehler & Kaege verder uitbouwen. Hierbij sluiten wij verdere acquisities van bedrijven in dezelfde of aanpalende markten niet uit

Over Maehler & Kaege

Maehler & Kaege, opgericht in 1907 in Ingelheim am Rhein, Duitsland, is een toonaangevende producent van elektrische connectoren en verbindingen, kabelbomen en elektrische systemen voor de sectoren industrie, automotive, veiligheid & defensie. Maehler & Kaege beschikt op dit moment met 140 medewerkers over vier vestigingen in Europa: het hoofdkantoor en een regionaal verkoopkantoor in Mainz (Duitsland), een fabriek en regionaal verkoopkantoor in Brno (Tsjechië), een R&D afdeling in Komarno (Slowakije) en een regionaal verkoopkantoor en holding in Vlijmen (Nederland). Maehler & Kaege is ISO TS 16949, ISO 14001, RID, VG en ADR gecertificeerd en is hiermee een betrouwbare partner voor haar klanten in deze veeleisende sectoren.

www.muk-group.com

Over FIELDS Group

FIELDS Group is een gerenommeerde industrie holding met hoofdkantoor in Amsterdam. Deelnemen in en verder
ontwikkelen van bedrijven met potentieel. Dat is waar FIELDS voor staat. FIELDS is met een eigen operationele taskforce
betrokken bij het verder uitbouwen van haar deelnemingen. FIELDS is lange termijn georiënteerd en denkt en handelt als
een ondernemer.

www.fields.nl

Contactpersonen voor persvragen:

Camiel Ploegmakers, M&K Group: +49 6131 2100 111, [email protected]

René van der Velden, FIELDS Group: +31 6 53435712, [email protected]

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)