Absolut Bikes op expansiekoers met FIELDS Group

Geplaatst op: 24-08-2021

Terug naar overzicht

Absolut Bikes versnelt haar internationale expansieplan. Als onderdeel van een overeenkomst, heeft de oprichter Kai Stemann zijn aandelen in het bedrijf aan FIELDS Group (München, Amsterdam) verkocht en blijft hij voor een afgesproken transitieperiode aan als algemeen directeur. „Met FIELDS Group hebben we een operationele partner gevonden met relevante ervaring met het verder professionaliseren van de organisatie en het voorbereiden voor verdere groei in geselecteerde Europese landen. Het bedrijf zal met name in de Benelux profiteren van hun markt know-how”, legt algemeen directeur en voormalig eigenaar uit. Absolut Bikes, gevestigd in Ostfildern, Duitsland, is een toonaangevende B2B e-commerce aanbieder van fietsonderdelen en accessoires voor meer dan 2.500 on-en offline fietswinkels in Europa.

 

Internationalisering in een groeimarkt

René van der Velden, CEO van FIELDS Group, onderstreept het engagement en de internationale expansiestrategie: „Absolut Bikes met haar digital only strategie en setup, heeft een zeer onderscheidende propositie in vergelijking met andere groothandels in deze groeimarkt. Het bedrijf is heel succesvol en goed gepositioneerd om een leidende rol in de consolidatie van de Europese fietsonderdelenmarkt te spelen. We zijn verheugd om met Kai en zijn fantastische team samen te werken.”

 

Over Absolut Bikes

Absolut Bikes, opgericht in 1993, is een toonaangevende B2B e-commerce aanbieder van fietsonderdelen en accessoires. Vanuit het hoofdkantoor in Ostfildern, Duitsland, levert het dagelijks aan meer dan 2.500 on- en offline fietswinkels in Europa. Het eigen B2B-platform maakt een sterke klantgerichtheid mogelijk met benchmark serviceniveaus in de fietsenmarkt.

www.absolutbikes.com

 

Over FIELDS Group

FIELDS is een ondernemende hands-on investeerder met kantoren in München en Amsterdam. Gericht op het deelnemen in en verder ontwikkelen van bedrijven met potentieel. Met een nuchtere kijk op zaken en oog voor detail, realiseren hun experts échte transformaties.

www.fields.nl

 

Contact voor pers:

Kai Stemann, Absolut Bikes: +49 179 2424389, [email protected]

René van der Velden, FIELDS Group: +31 6 5343 5712, [email protected]

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)