JARO Groep neemt Reijm Nieuwerkerk en HT Infra over, ondersteund door investeerder FIELDS Group, wat resulteert in het ontstaan van een krachtige GWW-speler actief door heel Nederland

Geplaatst op: 09-04-2024

Terug naar overzicht

Stellendam, 9 april 2024 – JARO Groep, een vooraanstaand civiel- en cultuurtechnisch bedrijf in de sector grond-, weg- en waterbouw (GWW), heeft Reijm Nieuwerkerk (“Reijm”) en HT Infra  overgenomen in de regio Rijnmond/Groot-Rotterdam. Eerder heeft JARO Groep in 2023 al Huijbregts Infra in Reusel overgenomen. Deze strategische overnames versterken de positie van JARO Groep als toonaangevende speler in de GWW-markt en geeft vorm aan de doelstelling om een multidisciplinaire dienstverlener te worden in de sector. Door de samenvoeging van deze bedrijven vergroot JARO Groep haar capaciteit, expertise en serviceaanbod om hoogwaardige en innovatieve oplossingen te bieden aan haar klanten.

Binnen de JARO Groep zijn er verschillende bedrijven actief namelijk: JARO (gespecialiseerd in infra/civiele werkzaamheden, cultuurtechnische en baggerwerkzaamheden, calamiteiten en gladheidsbestrijding), EZW Energie & Infra (voert infraprojecten uit met een focus op ondergrondse kabels en leidingen), CSW (civieltechnische dienstverlening voor de industrie) en Huijbregts Infra (gespecialiseerd in infraprojecten alsook cultuurtechnisch werk). Met de toevoegingen van Reijm (actief in cultuurtechnisch werk en groenvoorziening) en HT Infra (actief in infra/civieltechnisch werk) worden de diensten verder uitgebreid in de regio’s Rijnmond en Groot-Rotterdam. Beide bedrijven zijn vooral actief in onderhoud en aanleg bij diverse opdrachtgevers zoals gemeenten, waterschappen en ontwikkelaars. Beide bedrijven hebben een bewezen staat van dienst in het leveren van kwalitatief hoogwaardige diensten, waardoor JARO Groep haar dienstenaanbod kan verbreden en versterken, en vanuit de combinatie ook op grotere schaal investeringen kan doen, o.a. in duurzaamheid en personeel.

Jan Hameeteman, de oprichter en algemeen directeur van JARO Groep geeft aan: “Onze klantgerichtheid, deskundigheid, kwaliteit en snelheid hebben ons tot een gewaardeerde partner gemaakt voor onder andere gemeentes, waterschappen, ontwikkelaars en bouwbedrijven. Met deze stap kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en vergroten we ons werkgebied en onze slagkracht, ook gezien het uitgebreide en moderne machinepark wat we ter beschikking hebben. Dit alles met de korte lijnen en no-nonsens mentaliteit van het JARO DNA.” Gerrit Kalkman, medeoprichter van EZW en tevens algemeen directeur van JARO Groep, voegt toe: “Gezien de grote uitdagingen waar onze klanten voor staan, o.a. met betrekking tot de energietransitie en steeds complexere regelgeving, is het kunnen aanbieden van een breed scala aan diensten en expertise van groot belang.”

Fabianne Onderwater, investment director bij FIELDS Group, voegt toe: “Met de toenemende uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, de energietransitie met de groeiende vraag naar elektriciteit maar ook naar data alsook de focus op vergroening van de leefomgeving, zien we een groeiende behoefte aan de multidisciplinaire diensten van JARO Groep. De onderneming speelt hierop in door onder andere het aanleggen en onderhoud van complete ondergrondse infrastructuur, aanleg en onderhoud van openbare ruimten en het uitvoeren van projecten op het gebied van watermanagement alsook het onderhoud van waterinfrastructuur. We zijn ervan overtuigd dat consolidatie in deze sector voordelen biedt, waardoor we o.a. investeringen in duurzaamheid optimaal kunnen benutten”.

Zowel Reijm Nieuwerkerk alsook HT Infra zullen gevestigd blijven in Nieuwerkerk aan de IJssel. “Wij vinden het belangrijk om lokaal te blijven opereren en om snel en flexibel te kunnen reageren op de verzoeken van de klant” voegt Jan Hameeteman toe. “Het doel van de samenwerking tussen FIELDS Group en JARO Groep is om het bedrijf verder te laten groeien en de kracht van de nieuwe combinatie optimaal te benutten.”

 

Over JARO Groep

De JARO Groep bestaat uit een aantal verschillende GWW-bedrijven. JARO B.V., als eerste opgericht in 2005, is een cultuur- en civieltechnische onderneming met het hoofdkantoor in Stellendam. Andere bedrijven in de groep zijn: EZW Energie & Infra B.V., Civiele Services West (CSW) B.V., Huijbregts Infra B.V., Reijm Nieuwerkerk B.V. en HT Infra B.V.

Over FIELDS Group

FIELDS Group is een ondernemende hands-on investeerder die zich richt op het ontwikkelen van bedrijven met potentieel. FIELDS Group investeert in bedrijven met een hoofdkantoor in de Benelux en DACH regio en realiseert met het team fundamentele transformaties.

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)