FIELDS Group verkoopt Eurotech aan MGG

Geplaatst op: 21-02-2018

Terug naar overzicht

FIELDS Group kondigt de verkoop aan van Eurotech Group aan MGG Group, marktleider op het gebied van hoogwaardige en complexe aluminium zand- en lagedruk gietwerk in Europa.

Eurotech Group is een producent van complexe, hoogwaardige aluminium zandgietdelen en (sub)- assemblages. Met meer dan 500 werknemers op 3 locaties in Blerick (Nederland), T?eš? (Tsjechië) en Schwäbisch Gmünd (Duitsland), bedient Eurotech zijn klanten in heel Europa binnen de medische, robotica, HVAC en energie sectoren.

FIELDS Group nam een meerderheidsbelang in Oktober 2013 en heeft sindsdien samen met management gewerkt aan de ontwikkeling van Eurotech. In deze periode meer dan verdubbelde de omzet naar EUR73M en meer dan vervijfvoudigde de EBITDA.

Eric Lamkin, CEO van Eurotech Group, geeft aan: “Met FIELDS Group als partner, hebben we een succesvolle buy-and-build strategie uitgevoerd, kosten geoptimaliseerd, de lay-out in de drie fabrieken geoptimaliseerd en nieuwe klanten aangetrokken in alle sectoren.

” René van der Velden, CEO van FIELDS Group: “Het is een boeiende periode geweest. Ik had het genoegen samen te werken met veel getalenteerde mensen bij Eurotech. Eric en zijn team hebben de fundering gelegd voor verdere groei. Ik ben ervan overtuigd dat MGG de juiste partner is voor Eurotech om te profiteren van een consoliderende industrie.”

De acquisitie van Eurotech Group past in de expansie strategie, binnen de aluminium gieterij sector, van MGG en Parcom Capital, meerderheidsaandeelhouder sinds februari 2017.

Over FIELDS Group

FIELDS Group is een gerenommeerde industriële holding met kantoren in Amsterdam en München. Door de inhouse operationele taskforce is FIELDS Group direct betrokken met de verdere ontwikkeling van haar bedrijven.

FIELDS Group investeert in industriële en services bedrijven met het hoofdkantoor in Nederland of Duitsland.

www.fields.nl

Contactpersonen voor persvragen:

René van der Velden, FIELDS Group, [email protected]

Bart-Jan van den Boogaart, MGG, [email protected]

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)