Archive-IT haalt investeerder aan boord voor toekomstige groei

Geplaatst op: 20-04-2021

Terug naar overzicht

Archive-IT haalt investeerder aan boord voor toekomstige groei

Reuver, april 2021 – De Nederlandse investeringsmaatschappij FIELDS Group neemt samen met Paul de Meulemeester de in Reuver gevestigde archiveringsspecialist Archive-IT over van Limburgse succesondernemer Joan Westendorff. Zittend COO Paul de Meulemeester zal in de rol van CEO Archive-IT verder leiden bij haar internationale groeiambities.

Archive-IT is een van Nederlands grootste onafhankelijke archiveringsspecialisten. De onderneming biedt een breed scala aan services en software op het gebied van digitalisering en archivering van data (fysiek en digitaal). Archive-IT is actief op de Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse markt en levert haar archiveringsdiensten en oplossingen aan onder andere ziekenhuizen, (semi)-overheden, juridische dienstverleners en multinationals.

De komende jaren verwacht Archive-IT verder te kunnen groeien in met name het buitenland. “We zien in Frankrijk en Duitsland een actieve marktbeweging naar het digitaliseren en outsourcen van archieven. Middels onze snel groeiende Franse operatie en een geheel nieuwe archiveringslocatie in Duitsland verwachten we ten volle van deze trend te kunnen profiteren” aldus Paul de Meulemeester. Ook de Nederlandse en Belgische markt biedt nog volop kansen volgens De Meulemeester: “In Nederland kunnen we middels nieuwe softwareontwikkelingen op het gebied van digitale archivering en innovatieve services gericht op het verrijken van ongestructureerde data (“data vitalisering”) nog meer waarde creëren voor onze klanten. Daarnaast zien we ook in België recentelijk een eerste interesse ontstaan in projecten voor digitale archivering”.

Joan Westendorff, die de onderneming in 2004 oprichtte vanuit zijn ervaringen bij Jalema, een bekende producent van dossiermappen en andere archief- en kantoorartikelen, neemt met trots afscheid van Archive-IT: “Met veel plezier heb ik gezien hoe Archive-IT zich sinds haar start ontwikkeld heeft tot een onafhankelijke en onderscheidende speler in de archiveringsmarkt met een internationale footprint. Nu is juiste moment gekomen om het stokje over te dragen. Ik sluit dan ook het boek Archive-IT (in een eerder stadium I-FourC genaamd) en maak een nieuw boek open. Het zal een boek worden over Vastgoed, ontwikkelingshulp en ondernemers helpen bij de opzet van een nieuw bedrijf. Mooi daarbij is dat ik een band met Archive-IT zal houden doordat ik de nieuwbouw van een grote archiefhal net over de grens in de Duitse buurgemeente Bruggen-Bracht mag begeleiden en financieren.”

Naast organische groei wordt er ook gekeken of Archive-IT middels overnames versneld verder kan groeien. Rutger Alberink van FIELDS Group: “We zien in met name Duitsland en Frankrijk een nog steeds erg versnipperde markt van archiveringsspecialisten. Bij een eventuele overname verwachten we middels Archive-IT’s unieke softwareoplossingen en data services direct extra waarde te kunnen creëren voor klanten in de overgenomen klantenportefeuille.”

 

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)