Amasol op expansiekoers met FIELDS Groep

Geplaatst op: 01-03-2023

Terug naar overzicht

München, 1 maart 2023 – FIELDS Group is verheugd de overname aan te kondigen van een meerderheidsbelang in de amasol Group (“amasol”) per 28 februari 2023. amasol is een toonaangevende IT Managed Service Provider in de DACH-regio, gespecialiseerd in Observability en Service Level Management van bedrijfskritische IT-infrastructuur. Het doel van de samenwerking is om de reeds ingezette internationalisering verder te versnellen en amasol uit te laten groeien tot een toonaangevende aanbieder in Europa.

“We zijn verheugd dat we in FIELDS Group een partner hebben gevonden die onze visie op modern IT management deelt”, zegt Frank Jahn, Managing Director (CSO) bij amasol. “Met FIELDS willen we, met wat we tot nu toe hebben bereikt, doorontwikkelen naar het volgende niveau, bijvoorbeeld door onze business verder te internationaliseren om onze bestaande en nieuwe klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

“Samen met FIELDS hebben we drie doelen als prioriteit gesteld”, zegt Stefan Deml, Managing Director (CTO) van amasol. “Ten eerste zullen we samen met onze softwarepartners de klantspecifieke oplossingen dienstverlening blijven uitbreiden; Observability als een managed service – zowel on premise als in de cloud. Daarnaast zullen we de succesvolle marketing van “Service Level Management, made by amasol” versnellen – onze eigen ontwikkelde software. Ten derde willen we in de toekomst organisatorisch nog beter tegemoetkomen aan de internationalisering van onze klanten”, legt Stefan Deml uit.

“Vanaf het begin van de gesprekken waren we geïntrigeerd door de prestaties en reputatie van amasol tot nu toe”, zegt Rutger Alberink, Partner bij FIELDS. “We kijken ernaar uit om het personeel en het managementteam te ondersteunen bij het uitgroeien van amasol tot de leidende Managed Service Provider voor Observability in Europa.”

André Reitz, Investment Manager bij FIELDS, vult aan: “We kijken er bijzonder naar uit om in de toekomst samen met het bestaande management nog meer toegevoegde waarde voor klanten te realiseren en tegelijkertijd een aantrekkelijke omgeving en groeimogelijkheden voor nieuwe talenten te creëren.”

Over amasol

amasol GmbH met vestigingen in München, Wenen & Delhi is opgericht in 1999 en is gespecialiseerd in Observability, Application Performance Monitoring, Artificial Intelligent Operations (AIOps) en Service Level Agreement (SLA) Management. Het bedrijf heeft 80 medewerkers en bedient middelgrote en grote bedrijven in onder andere de automobiel-, financiële, verzekerings-, gezondheidszorg- en telecomindustrie – de helft van de DAX-bedrijven en bekende IT-dienstverleners behoren tot hun klanten. Het bedrijf heeft strategische partnerships opgebouwd met bedrijven als Broadcom, Dynatrace, LogicMonitor, Riverbed en Splunk.

www.amasol.de

Over FIELDS Groep

FIELDS Group is een ondernemende hands-on investeerder die zich richt op het ontwikkelen van bedrijven met potentieel. FIELDS Group investeert in bedrijven met hoofdkantoren in de Benelux en de DACH-regio en realiseert met haar team ware transformaties.

www.fields.nl

Contact voor pers: Rutger Alberink, FIELDS Group: +31 6 11490914, [email protected]

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)