FIELDS Group verkoopt belang in Upforce

Geplaatst op: 28-06-2023

Terug naar overzicht

Investeringsmaatschappij Value Enhancement Partners heeft op 22 juni 2023 een meerderheidsbelang genomen in Upforce. Upforce is een uitzendonderneming van internationale arbeidskrachten in Nederland. Value Enhancement Partners neemt, samen met het management, het belang over van investeerder FIELDS Group.

Uitzendonderneming Upforce levert internationale arbeidskrachten voor met name de voedingsindustrie, logistiek en techniek. De onderneming heeft in Nederland kantoren in Venlo (hoofdkantoor), Eindhoven en Oudewater; daarnaast heeft Upforce een eigen wervingslocatie in Polen. De uitzendonderneming, sinds begin 2023 bekend als Upforce, ontstond uit de samenvoeging van een vijftal lokale ondernemingen in Midden/Zuid Nederland (waaronder SEP Peeters, Uitzendbureau Verbeek en Direct People). Value Enhancement Partners neemt, samen met management, de aandelen over van investeerder FIELDS Group, die sinds 2018 actief betrokken was bij het bedrijf. Oprichters Gregor Popanda en Theo Peeters blijven als mede-aandeelhouders betrokken bij Upforce.

Ellen Niessen, algemeen directeur: “De afgelopen 2 jaar hebben we na een periode van snelle groei een flinke professionaliseringsslag kunnen maken. Inmiddels staat er een stevig fundament waarop wij in de komende jaren verder kunnen bouwen. In Value Enhancement Partners hebben we een ondernemende partner gevonden die ons wil steunen bij onze verdere groeiplannen.”

Bjørn van Knippenberg (Partner bij Value Enhancement Partners), voegt hieraan toe: “Wij zien dat in veel sectoren een sterke vraag is naar gemotiveerde internationale flexkrachten en Upforce heel succesvol is in het invullen van deze vraag voor haar klanten. Upforce is verder ook goed gepositioneerd om in te spelen op de verdere regulering van de markt van internationale uitzendarbeidskrachten. We zijn erg enthousiast om de komende jaren met het Upforce team op te trekken en hun groeistrategie te ondersteunen, onder andere middels verdere overnames.”

Joris van Gils en Rutger Alberink (Partners bij FIELDS Group): “We kijken met veel plezier terug op onze samenwerking met Ellen en haar team alsook met Theo Peeters en Gregor Popanda. De afgelopen jaren heeft Upforce een enorme groei doorgemaakt richting uiteindelijk circa 1.500 actieve flexkrachten; de onderneming kan zich nu met recht een van de leidende spelers noemen binnen de markt voor staffing van internationale arbeidskrachten. We wensen Upforce, het team en Value Enhancement Partners veel succes bij het verder expanderen van de onderneming.”


Over Value Enhancement Partners: Value Enhancement Partners is een hands-on investeerder die sinds 1999 investeert en samenwerkt met directies en ondernemers om het volledige potentieel van hun onderneming te realiseren.
Contactpersoon: Bjørn van Knippenberg (Partner): [email protected], +31 621 55 85 26

Over FIELDS Group: FIELDS Group is een ondernemende hands-on investeerder gericht op het ontwikkelen van bedrijven met potentieel. FIELDS investeert in bedrijven met het hoofdkantoor in de Benelux en de DACH regio en realiseert met haar team échte transformaties.
Contactpersonen: Joris van Gils, Partner: [email protected], +31 641 31 33 39, Rutger Alberink, Partner: [email protected], +31 611 49 09 14

Over Upforce: Upforce is een uitzendonderneming van internationale abreidskrachten in Nederland met kantoren in Venlo (hoofdkantoor), Eindhoven en Oudewater. Website: https://upforce.com/
Contactpersoon Upforce: Ellen Niessen, algemeen directeur: [email protected] +31 6 51 42 65 22

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)