CCR blijft groeien en versterkt haar positie in de (bio)farmaceutische en bioanalytische testing services met de overname van Accelero Bioanalytics

Geplaatst op: 07-06-2022

Terug naar overzicht

CCR, een geïntegreerd Contract Research Organization, actief in testing services voor de farmaceutische, (agro)chemische en biotech industrie, kondigt de overname van Accelero Bioanalytics aan. Accelero is een GLP en GCP gekwalificeerd laboratorium, met een sterke focus op het leveren van diensten in de regulatoire niet-klinische en klinische ontwikkeling van Advanced Therapy Medicinal Products (ATMP) en biologische geneesmiddelen. Het bedrijf is ook actief op het gebied van biosafety testing en biological R&D. De overname versterkt de geografische footprint en versterkt het platform van CCR. Met het complete portfolio aan testing services ondersteunt CCR de farmaceutische en biotechnologische bedrijven in hun proces van geneesmiddelenontwikkeling.

“Namens alle medewerkers van Accelero wil ik aangeven zeer verheugd te zijn om deel uit te maken van de CCR-familie. Accelero vult de activiteiten van CCR aan met haar niet-klinische en klinische ontwikkeling expertise op het gebied van Bioanalytics. Door deze samenwerking kunnen de klanten van CCR profiteren van een breder service portfolio en zal Accelero naar het volgende niveau van groei worden gebracht. Het hele Accelero team kijkt er erg naar uit om waarde toe te voegen voor de klanten van CCR,” aldus Christian Lange, MD van Accelero.

CEO van CCR, Dr. Marleen van Nuenen voegt toe: “Met de overname van Accelero Bioanalytics breidt CCR haar portfolio uit op het gebied van GLP- en GCP-testen voor biofarmaceutische bedrijven. Deze overname is in lijn met onze groeistrategie en visie om veeleisende klanten te bedienen in verschillende stadia van de ontwikkeling van hun (biologische)geneesmiddelen. We kijken ernaar uit om Accelero’s testing portfolio en operating footprint te versterken door toegang te bieden tot het volledige scala van diensten, capaciteiten en kennis van CCR.”

Over Accelero Bioanalytics

Accelero Bioanalytics is een gecertificeerd GLP-testing laboratorium en werkt volgens de ICH GCP-regelgeving. Accelero biedt diensten aan op het gebied van Nucleic Acid-based therapeutics en Advanced Therapy Medicinal Products (ATMP), zoals genetically modified virus-based gene therapy vectors. De assay-portfolio omvat qPCR, immunogeniciteitstesten, flowcytometrie en ELISA. Accelero bedient biofarmaceutische bedrijven over de hele wereld.

Over CCR

CCR is een Contract Research Organization met laboratoria in Duitsland en Nederland die uitgebreid spectrum van geïntegreerde services aan de farmaceutische, (agro)chemische en biotech industrie aanbiedt. CCR bedient klanten over de hele wereld, verspreid over Europa, Azië en de VS. De complete portefeuille van competenties sluit goed aan op de klantbehoeften in de (bio)farmaceutische en (agro)chemische test services markt.

Bel-afspraak

  Naam *

  Onderwerp *

  Telefoonnummer *

  Datum *

  Tijd *

  E-mail (voor bevestiging)